Uddeholm är världsledande inom tillverkning och försäljning av verktygsstål till kunder över hela världen och vi har ett stort fokus på att minimera vårt miljö- och klimatavtryck. Flera år av forskning och utveckling har satt oss i framkanten när det gäller hållbar stålproduktion och de aktiviteter vi driver idag möjliggör en hållbar verksamhet med en minimal miljöpåverkan på vår närmiljö. För oss är det viktigt att skydda vår personal, våra kunder samt närområde mot hälso- och miljöfarliga kemiska ämnen. För att fortsatt kunna förse våra kunder med säkra och hållbara produkter som uppfyller kraven i internationell kemikalie- och miljölagstiftning, och samtidigt kunna fortsätta arbetet med att hitta nya användningsområden för våra restprodukter, söker vi en REACH-strateg.

 

Dina uppgifter

Som REACH strateg verkar du inom ett brett arbetsområde med basen i kemikalie-, miljö- och hållbarhetslagstiftning. Du kommer att arbeta med att bevaka europeisk och nationell kemikalielagstiftning i syfte att vi operativt följer befintliga krav idag samt arbeta strategiskt för att ständigt hålla oss uppdaterade mot gällande REACH- och övrig lagstiftning som ingår i Green deal initiativet.

I din roll och i dina ansvarsområden ingår det utifrån kemikalie- och miljölagstiftning komma med input till företagets operativa substitutionsarbete samt vara bollplank för våra tekniker i frågor kopplade till produktutveckling. Du arbetar även med att stötta företagets arbete med produktekologi och cirkulär ekonomi.

Förutom att samarbeta internt kommer du även vara företagets kontaktperson mot vår säljorganisation i frågor om REACH, samt vara kontaktperson till våra konsulter för att säkerställa att aktuell säkerhets- och märkningsinformation finns tillgängligt för berörda produkter. Du ansvarar även för att uppdatera databas för produktetiketter med aktuell landspecifik säkerhetsinformation.

Du kommer att tillhöra avdelningen Verksamhetssystem och stationeringsort är Hagfors.

 

Din profil

Vi tror att du har tidigare erfarenhet från arbete med REACH och miljöfrågor och är van att läsa och tolka lagtext och omsätta det till våra behov. Du har ett naturligt förbättringstänk och brinner för att göra det enkelt för organisationen att göra rätt val för att minimera miljö och hälsopåverkan.

Du trivs både med att arbeta självständigt och att samverka med interna och externa parter för att nå framgång i din roll. Du har initiativförmåga, känner dig trygg i din yrkesroll och har förmågan att anpassa din kommunikation efter kunskapsnivå hos mottagaren.

För att arbeta på den nivå som förväntas i denna roll ser vi framför oss att du har en universitetsutbildning med inriktning kemi eller miljö. Alternativt en gedigen erfarenhet från liknande arbetet som bedöms likvärdig.

 

Mer information och ansökan

För mer information kontaktar du Maria Norberg på 0563-17150 alternativt maria.norberg@uddeholm.com.

Sista ansökningsdag är 2023-11-05 men observera att intervjuer sker löpande så sök så snart som möjligt.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hagfors
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/42
Publicerat 2023-10-09
Sista ansökningsdag 2023-12-01

Tillbaka till lediga jobb