Logistik & Service, Projekt & Konstruktion, Automation

Vi söker nu en IoT-ingenjör för att ta Uddeholm AB till nästa nivå inom Industri 4.0. Tjänsten är placerad vid vår Automations-enhet.

Automations-enheten på Uddeholms AB ingår i avdelningen Projekt/Konstruktion som i dagsläget består av ca 20 personer. Enheten har som uppgift att strategiskt och operativt initiera, driva och följa upp automation- och digitaliseringsaktiviteter i samverkan med interna och externa aktörer. Ett stort fokus just nu är att utforma och implementera infrastrukturer för att effektivt kunna hämta, spara och visualisera data.

Din uppgift

Du kommer att arbeta i gränslandet mellan automation och IT, vilket i detta fall innebär implementering, utveckling och drift av IoT-enheter.

Du kommer bland annat att ansvara för:

- Smarta enheter i maskin-/processnära produktionsmiljö.
- Utveckling och implementation av IoT-plattformar och tillhörande infrastruktur.
- Kamerasystem för AI-baserad bildanalys.
- Standardisera kommunikationsinterface och protokoll mellan enheter och system samt säkerställa datakvalitén.
- Utveckla, bevaka och utvärdera aktuella samt framtida IoT-lösningar på marknaden.
- Kravställning av komponenter i projektarbete.
- Kunskapsutbyte inom området med kollegor

Din arbetsort är Hagfors och arbetet är förlagt till dagtid. När arbetet tillåter finns det möjlighet att arbeta från vårt kontor i Karlstad eller annan plats.

Din profil

Vi söker dig som gillar tekniska prylar och som ständigt ser möjligheter till teknikutveckling. Du har troligen en högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen inom något relevant tekniskt program. Antingen befinner du dig i början av din karriär eller så har du arbetat några år efter dina studier. Du kan också komma ifråga om du genom arbetslivserfarenhet införskaffat dig motsvarande kunskaper inom relevant område.

Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet av:

- IoT för industriell automation inom process-/stålindustrin.
- Industriell elektroteknik.
- Miljöer såsom Linux och Docker.
- Interface såsom MQTT, Modbus, Profinet, OPC-UA och IO-link.
- Styrsystem och SCADA.

Eftersom arbetet innehåller samarbeten med många kontakter är det viktigt att du trivs med sociala kontakter, har förmågan att arbeta i team, och kan uttrycka dig muntligt och skriftligt i både svenska och engelska. Då arbetet är både strategiskt och operativt så ser vi att du är analytisk, flexibel samt resultat- och lösningsfokuserad.

 Vårt erbjudande

Tillsammans med ett team av ingenjörer med hög ambitionsnivå kommer du arbeta i en miljö där utveckling, framåtanda och kretavitet står i fokus! Avdelningen har ett brett ansvarsområde och det finns stor potential till utveckling.

Mer information och ansökan

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Johan Ekström på 0563-17077 alternativt johan.ekstrom@uddeholm.com

Vi vill ha din ansökan senast den 31 oktober men intervjuer sker löpande så skicka din ansökan så snart du kan. Vi tar inte emot ansökningar via mail.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hagfors
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/30
Publicerat 2021-10-14
Sista ansökningsdag 2021-10-31
Logga in och sök jobbet

Takaisin avoimiin työpaikkoihin