Logistik & Service, Projekt & Konstruktion, Automation

Vi söker nu en Maskinnära Systemutvecklare för att ta Uddeholm AB till nästa nivå inom Industri 4.0. Tjänsten är placerad vid vår Automations-enhet.

Automations-enheten på Uddeholms AB ingår i avdelningen Projekt/Konstruktion som i dagsläget består av cirka 20 personer. Enheten har som uppgift att strategiskt och operativt initiera, driva och följa upp automation- och digitaliseringsaktiviteter i samverkan med interna och externa aktörer. Ett stort fokus just nu är att utforma och implementera infrastrukturer för att effektivt kunna hämta och visualisera data.

Din uppgift

Du kommer att arbeta i gränslandet mellan automation och IT, vilket innebär i detta fall standardisering och utveckling av och i våra system inom datavisualisering.

Du kommer bland annat att:

- Ansvara för att utveckla och implementera infrastruktur för våra visualiseringssystem
- Implementera kommunikationsinterface mellan maskiner och system
- Jobba med datakvalitet och standardisering av dataflöden
- Vara delaktig i projekt för visualisering av våra processer
- Utveckla och utvärdera digitala lösningar för produktionsmiljön
- Ha en nära interaktion med interna nyckelpersoner och externa aktörer

Din arbetsort är Hagfors och arbetet är förlagt till dagtid. När arbetet tillåter finns det möjlighet att arbeta från vårt kontor i Karlstad eller annan plats.

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen inom något automationsinriktat och/eller datatekniskt program. Antingen befinner du dig i början av din karriär eller så har du arbetat några år efter dina studier. Du kan också komma ifråga om du genom arbetslivserfarenhet införskaffat dig motsvarande kunskaper inom relevant område.

Det är meriterande om du har kunskap/erfarenhet av:

- IoT, data engineering, industriell automation, processindustri
- Miljöer såsom Linux, Docker, Kafka, MQTT och SQL
- Ignition, PCS7, WinCC, Simens S7, iBA
- Projektmetodik och projektledning

Eftersom arbetet innehåller samarbeten med många kontakter är det viktigt att du trivs med sociala kontakter, har förmågan att arbeta i team, och kan uttrycka dig muntligt och skriftligt i både svenska och engelska. Då arbetet är både strategiskt och operativt så ser vi att du är analytisk, flexibel samt resultat- och lösningsfokuserad.

Vårt erbjudande

Tillsammans med ett team av ingenjörer med hög ambitionsnivå kommer du arbeta i en miljö där utveckling, framåtanda och kretavitet står i fokus! Avdelningen har ett brett ansvarsområde och det finns stor potential till utveckling.

Mer information och ansökan

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Johan Ekström på 0563-17077 alternativt johan.ekstrom@uddeholm.com

Vi vill ha din ansökan senast den 31 oktober men urval och intervjuer sker löpande så skicka din ansökan så snart du kan.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hagfors
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/29
Publicerat 2021-10-14
Sista ansökningsdag 2021-10-31
Logga in och sök jobbet

Terug naar vacatures