Är du en strukturerad person som trivs med att leda och motivera andra? Drivs du av viljan att hela tiden förbättra användar- och verksamhetsnytta? Är du som person nyfiken och vill utvecklas? Då kan detta vara något för dig.

Vi förstärker vår IT-avdelning med en projektledare som kommer att driva och leda olika typer av projekt där IT är involverat, samt vara ansvarig för vår projektportfölj, projektmodell och CAB process för driftsatta system. Tillsammans med IT Manager och IT teamet definieras den strategiska projektportföljen, vilken blir en del av ditt ansvar, och du kommer att få jobba med en variation av projekt och system som spänner över hela verksamheten. Det är en av de saker som gör ditt jobb riktigt intressant. Hos oss på IT-avdelningen är du en del av ett prestigelöst team som förespråkar samarbete och ständiga förbättringar. Vi litar på dig och din kunskap, därför får du stor frihet att påverka beslut och processer.

Din uppgift

Rollen som ansvarig för Projektkontoret innebär att ansvara för projektportföljen och hur projekten resursplaneras, upphandlas, startas, följs upp, rapporteras och driftsätts. Här ingår relationer med olika leverantörer och tillhörande avtal.

Vi arbetar enligt Uddeholms projektmodell och i denna roll så ingår du i ett PMO council som jobbar med våra verktyg och mallar för en ständig förbättring av våra projektmallar och processer.

I Projektkontorsrollen ingår att arbeta med löpande inkommande förändringsbehov (Change Requests) för både SAP samt produktionsstödjande system. För båda dessa finns CAB grupper vars möten du leder.

De projekt du kommer leda själv kan vara typiska IT utvecklingsprojekt likväl som inom verksamhets- och processutveckling. Förutom dig själv finns ytterligare en IT projektledare i teamet, och vi engagerar också externa projektledare.

Du leder dina projekt från start till mål och är involverad redan från behovsanalys och kravspecifikation, lösningsplanering och upphandlingar, till att säkerställa säker övergång från projekt till drift.

En av dina viktigaste uppgifter är att kommunicera och informera om projekten, ändringarna och planerna. Du kommer att ha mycket kontakt med såväl andra Uddeholmare som med leverantörer och du kommer även att ha internationella kontakter med exempelvis våra koncern-kollegor i Österrike.

Din arbetsplats är förlagd till Uddeholms anläggning i Hagfors men kan även innebära resor. Distansarbete hemifrån eller från vårt kontor i Karlstad är möjligt när arbetet så tillåter, där ambitionen/riktlinjen är att tre dagar/vecka spenderas på plats i Hagfors och två dagar på distans. Dialog kring detta förs med rekryterande chef längs rekryteringsprocessens gång.

Din profil

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning, antingen via yrkeshögskola eller på universitet. Inom vilket område är inte avgörande men du bör ha studerat projektledning, alternativt erhållit kompetens inom projektledning genom att verkat i rollen som projektledare i ditt yrkesliv. Du har vana vid att jobba med såväl agila som traditionella vattenfallsmetoder.

Din utåtriktade personlighet och ditt engagemang gör att du snabbt bygger upp och bibehåller en god relation med både interna och externa kontakter.  Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Arbetet kräver att du har koll på detaljer samtidigt som du kan höja blicken och se helheten.

Självklart är du intresserad av IT men du behöver inte vara systemexpert eller kunna allt om servrar och nätverk. Din personlighet och erfarenheter från andra områden är minst lika viktiga. Det är meriterande om du har kännedom om tillverkningsindustrin men det är inte ett krav och olika typer av bakgrund och erfarenheter kan vara värdefulla i denna typ av roll.

Mer information

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotte Sperling genom att mail till  charlotte.sperling@uddeholm.com 

Sista ansökningsdag är den 20 mars och urval kommer ske löpande under ansökningstiden så sök gärna så snart du har möjlighet.

Uddeholms AB har i denna rekrytering gjort val av samarbetspartners i rekryteringsprocessen och avböjer kontakter i sådant hänseende.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hagfors
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-20

Tillbaka till lediga jobb