Uddeholms AB är världens ledande tillverkare och leverantör av verktygsstål för industriverktyg. Det är en position vi har nått genom att ständigt bidra till bättre affärer för våra kunder. Kombinationen av högteknologi och ett genuint stålkunnande präglar hela företaget; från tillverkning, forskning, utveckling och vår teknisk kundservice i Hagfors, ut till hela vår världstäckande säljorganisation.

 

Till vår Teknikavdelning söker vi nu en projektledare/tekniker/konstruktör som gillar att tänka i nya banor och som har förmågan att skapa engagemang. Vi litar på dig, din vilja att lära dig nya saker och din kunskap, därför får du stor frihet i att påverka processer och beslut. Till din hjälp har du ett glatt gäng kollegor med spetskompetens inom sina olika områden. Hos oss får du en bred och utvecklande roll med stort ansvar och varierande arbetsuppgifter!

 

Dina arbetsuppgifter                             

I ditt dagliga arbete kommer du att göra både utredningar och tekniska inköp av utrustning och tjänster i tätt samarbete med beställaren. Stort fokus kommer ligga på att i ett tidigt skede hitta innovationer till produktionen som hjälper till att effektivisera våra processer. Tillsammans med vår avdelnings övriga experter inom bl.a. automation, energi, bygg och digitalisering ansvarar du för genomförande av investeringsprojekt och andra aktiviteter rörande teknisk utveckling, både stort och smått. Du har övergripande kontroll och tekniskt ansvar inom ditt gebit, som handlar om mekanisk konstruktion/automation/produktionsteknik där du antingen själv leder eller ingår i olika projektgrupper.

I rollen som specialist gör du beräkningar och antaganden som driver uppdragen framåt. Du utvärderar förslag från leverantörer och optimerar lösningar samt formulerar behov i förfrågningsunderlag. Som projektledare ansvarar du för att driva projekten från idé till slutdokumentation och överlämnande. Det innebär bl.a. att du organiserar och sammanställer ritningar, kontrollräknar och kvalitetsbedömer inköpta konsulttjänster m.m. Du har externa kontakter med leverantörer och interna kontakter bl.a. genom att leverera specifikationer till inköp. Arbetet kräver att du har koll på detaljer samtidigt som du kan höja blicken och se helheten kopplat till vår strategi.

Din arbetsplats är förlagd till Uddeholms anläggning i Hagfors men kan även innebära resor. Distansarbete hemifrån eller från vårt kontor i Karlstad är möjligt när arbetet så tillåter.

 

Uddeholm är världsledande på verktygsstål och har i Hagfors all utrustning när det gäller att tillverka detta! En välutrustad forskningsavdelning, stålverk, ESR, atomiseringsanläggning, två smidespressar och två valsverk med tillhörande ugnar, värmebehandlingsverk, maskinbearbetning, färdigställning och lager/distributionsverksamhet. Detta gör det här till ett mycket spännande, intressant och tekniskt arbete med goda karriärmöjligheter!

 

Din profil                                              

Vi söker dig som vågar ta för dig, har en vilja att ständigt utvecklas och besitter förmågan att hantera ett brett arbetsområde. Om du är teknisk, noggrann, strukturerad och kan dra egna slutsatser av det du har gjort tidigare tror vi att du är rätt person för oss. Din sociala kompetens gör att du samarbetar väl med olika personer i olika sammanhang. Ett stort generellt intresse för teknik är en förutsättning för att lyckas!

För den här tjänsten ser vi helst att du är högskole- eller civilingenjör med inriktning maskin, automation, produktionsteknik eller liknande. Den här rollen är bred men du bör ha erfarenhet/stort intresse av produktion och dess utmaningar, och även gärna besitta specialkompetens inom mekanisk konstruktion eller annat lämpligt område. Du kommer att arbeta på både svenska och engelska och behöver därför behärska bägge dessa språk i både tal och skrift. Meriterande om du har erfarenhet av Solid Works och AutoCad.

 

Information och ansökan

Skicka in din ansökan genom länken nedan (vi tar inte emot ansökan via mail). 

För mer information om tjänsten och Teknikavdelningen, kontakta Fredrik Fischer på 0563-17347 alternativt fredrik.fischer@uddeholm.com

Sista ansökningsdag är 30/11  men urval sker löpande så sök så snart du har möjlighet.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hagfors
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/46
Publicerat 2022-10-12
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Tillbaka till lediga jobb